Založenie novej firmy v programe ONIX
24/10/2024

Inštalácia programu ONIX

Ak máte aktívnu licenciu programu a zaplatený balík podpory, môžete si stiahnuť a nainštalovať program ONIX a jeho aktuálnu verziu na nasledujúcom odkaze: https://onix.kros.sk/novinky-vo-verzii/aktualizacia-programu/.
Po stiahnutí programu je potrebné ho nainštalovať. Inštaláciu programu spustíme jeho otvorením pomocou dvojkliku a následne sa zobrazí okno týkajúce sa cieľového adresára. Cieľový adresár je automaticky nastavený podľa ukladacieho priestoru, kde bol program pôvodne stiahnutý. Ak chceme cieľový adresár zmeniť, vyberieme požadovaný ukladací priestor pomocou tlačidla „Prechádzať“. Výber potvrdíme tlačidlom „Ďalej“.

V ďalšom kroku je potrebné zvoliť typ inštalácie. Program nám ponúka dve možnosti a to inštalovať na klienta a na server. Možnosť „Klient“ volíme v prípade, ak užívateľ nemá program ONIX nainštalovaný v jeho počítači a pripája sa na iný počítač, ktorý slúži ako server. Možnosť „Server“ zvolíme vtedy, ak chceme, aby náš počítač slúžil ako server a aby sa k nemu pripájali ostatní užívatelia. V programe je predvolene označená možnosť „Server“, ktorú vyberieme aj nateraz. Našu voľbu potvrdíme tlačidlom „Ďalej“, čím je spustená inštalácia.

Po dokončení inštalácie sa zobrazí okno, ktoré vyžaduje zákaznícke číslo na aktiváciu licencie. Pridelené zákaznícke číslo nájdeme aj na faktúre za služby spoločnosti KROS a. s. Po doplnení zákazníckeho čísla pokračujeme tlačidlom „Ďalej“.

Na záver nás program upozorní, že inštalácia a aktivácia programu prebehla úspešne a po odkliknutí tlačidla „OK“ je program pripravený na použitie.

Comments are closed.